WERKDRUK

Je ervaart werkdruk wanneer er meer van je gevraagd wordt dan dat je aan kunt. Je hebt tenslotte maar een bepaalde hoeveelheid tijd die je aan je werk kunt besteden. Het onderwijs kent een aantal piekmomenten, waarop je het gevoel hebt dat er teveel op je af komt. Dat hoeft niet persé de hoeveelheid werk te zijn, het kan ook met andere dingen te maken hebben. Je opleiding, je ervaring, een privésituatie, zelfs het weer kan soms je gevoel beïnvloeden. 

WERKSTRESS

Werkdruk wordt werkstress wanneer de druk te lang achter elkaar aanhoudt. Om met piekmomenten om te kunnen gaan, heb je voldoende energie nodig. Die energie krijg je door voldoende te ontspannen tussen de piekmomenten door. Wanneer dat niet in evenwicht is ontstaat werkstress, met alle gevolgen van dien. Werkstress kan leiden tot uitval door ziekte of een burn-out.

WERKPLEZIER

Je hebt het gevoel dat je zelf weinig aan de situatie kunt veranderen, maar dat is niet waar. Tijdens mijn workshops en inspiratiesessies help ik je inzicht te krijgen in de balans 


Tags


Deze artikelen zijn ook interessant

Optimisme

Optimisme

Piekmomenten plannen

Piekmomenten plannen
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>