Mijn missie: iedereen met plezier naar, aan en van het werk.


  • Ineke Weenink
  • Iedereen verdient werkplezier!
  • +31 6 24 65 23 86
  • ineke@hbmb.nl

Als juf geniet ik van het contact met de kinderen. Heerlijk hoe ze kunnen reageren. Die blik in hun ogen als ze ineens snappen “hoe het zit”. Trots zijn als ze een knutselwerk af hebben. Ik bereid het allemaal met veel liefde voor.


Als kind wilde ik al juf worden. Zelfs het hoofd van mijn lagere school wist het zeker. Hij zag mij zo voor een eerste of tweede klas staan en beloofde me die ook.


Op het moment dat ik kon kiezen voor de opleiding bestond er veel werkloosheid in het onderwijs. Dus, als slimme meid bereidde ik me voor op de toekomst en koos voor een opleiding in de informatica.


Na vijftien jaar werken in de techniek bleek het juffenbloed toch te blijven kruipen. Ik zegde mijn baan op, maakte eerst nog mijn studie Bedrijfskunde af en schreef me op de dag van de diploma-uitreiking in aan de PABO.


Een keuze waar ik nog steeds geen spijt van heb!


Wat is het fijn om kinderen stappen te zien maken in hun ontwikkeling. Blij te worden als ze een moeilijke opdracht ineens wel kunnen maken en niet meer met werken willen stoppen. De onbevangen opmerkingen van leerlingen laten me keihard in lachen uitbarsten en af en toe mijn ogen volschieten.


De rode draad door mijn loopbaan is het plezier dat ik heb in het helpen van anderen. 

Toch is het niet zo dat ik iedere dag mijn bed uitsprong omdat ik weer naar school mocht. Na een aantal jaren kreeg ik steeds minder plezier in mijn werk voor de klas. Kwam ik vaker met een negatief gevoel thuis. Had ik het gevoel dat ik met teveel randzaken bezig was. Ik vergat de leuke momenten. Die waren er echt, elke dag. Ik zag ze amper. Wuifde ze weg.


Mijn missie: iedereen met plezier naar, aan en van het werk.


De negatieve spiraal stopte toen ik ontdekte welke invloed ik daar zelf op had. Ik leerde beslissingen nemen die mij weer werkplezier gaven. Vlak daarna kreeg ik de kans een project werkdrukverandering voor leerkrachten van een Rotterdamse onderwijsstichting op te zetten. Daar heb ik zoveel kennis opgedaan, tips verzameld, ervaringen uitgewisseld. Die deel ik heel graag met anderen. Omdat ik het iedereen zo gun om met plezier te werken! Zeker in het basisonderwijs, waar mijn hart ligt.


Benieuwd naar wat ik voor jou of je school kan doen zodat jullie meer werkplezier hebben? Laat je gegevens achter en ik kom binnenkort een kop koffie drinken om kennis te maken.

Insert Content Template or Symbol
>