HOE WERKT DE TMA-TALENTENANALYSE

De TMA-talentenanalyse begint met een online vragenlijst die je individueel invult. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer een uur. Je krijgt stellingen en gedragsitems waarbij je steeds kiest wat het best bij jou past. Beantwoord de vragen intuïtief, dan komt je intrinsieke voorkeur het duidelijkst naar boven.


Je ontvangt een uitgebreide rapportage vol informatie over jouw drijfveren en talenten. Deze rapportage bespreken we samen. Herken je jezelf in de rapportage en hoe dicht ligt jouw voorkeursgedrag bij het gedrag dat je op je werk toont. We kijken naar de manier waarop sommige drijfveren en talenten elkaar beïnvloeden. Het gesprek en de rapportage zijn jouw basis voor de keuzes die je kunt maken voor je verdere loopbaan.

De TMA Teamanalyse maakt meteen duidelijk wat de sterktes en aandachtspunten van het team zijn. Deze analyse is daarom ook goed voor schoolteams te gebruiken.  


Zo kom je erachter hoe je elkaars talenten zo goed mogelijk kunt benutten, welke (verborgen) talenten nog niet ingezet worden of welke talenten missen in het team.


meer over de TMA teamanalyse

Ieder teamlid legt een TMA Talentenanalyse af, zodat ieder voor zich een helder beeld kan vormen van zijn of haar talenten. Natuurlijk bespreken we deze analyse ook individueel, voordat we verder gaan met de Teamanalyse.


De individuele Talentenanalyses worden samengevoegd tot de TMA Teamanalyse. De uitkomst is een overzichtelijk en eenvoudig te interpreteren rapport. Zo zie je in één oogopslag waar de teamtalenten schuilen.


Daarna gaan we met het team in op de inzichten en welke aanpassingen je als team kunt doen om iedereen te laten werken vanuit zijn of haar talenten.

Voor jongere leerkrachten, onder de 30 jaar, heb ik mij aangesloten bij Kickor. Een organisatie die jongeren helpt met studie- of loopbaankeuze.


Ben je leerkracht onder de 30 en wil je een Talentanalyse bij mij doen? Top! Het traject is precies hetzelfde, behalve de prijs.


Mijn persoonlijke pagina bij Kickor vind je via de button: 

>