IN 5 STAPPEN VAN WERKDRUK NAAR MEER WERKPLEZIER!Verandering kost tijd en energie. Twee dingen die opgeslokt worden door de waan van de dag. Je ziet dat juist de vaste patronen meer tijd en energie kosten dan nodig is. Hoe zou het voor je zijn om verandering aan te gaan? Met jezelf of al je collega’s op school.


Op de weg naar meer werkplezier zetten we de stappen zorgvuldig en in het tempo dat bij je past.

HOE ZIET HET VERANDERTRAJECT ERUIT?


in 4 + 1 stappen


verkennen

stap 1: de verkenning

Het begint met begrip. Niets zo belangrijk als een goede start.  Wat speelt er bij jou op het gebied van werkdruk en werkplezier en wat betekent dat voor jou? Zo weten we zeker dat we hetzelfde bedoelen als we iets zeggen.
erkennen

stap 2: de workshop

Tijdens de workshop "werkplezieriger" inventariseren we de energievreters en -gevers. 
herkennen

stap 3: de doelen

Wat kan er veranderen en wat willen we veranderen? En zeker zo belangrijk wat willen we zo houden en vaker bij stil staan?

Zo weten we waar we naartoe werken. Hierbij is het belangrijk dat er ook doelen zijn die we snel kunnen bereiken.
plannen

('plennen')

stap 4: een plan maken

Hoe gaan we de doelen bereiken? Dat leggen we vast in kleine, concrete stappen.

In het plan is ook ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ontspanning, zodat je weet wat te doen om de veranderdoelen te bereiken.

stap 5: tijd voor actie!

Veranderen doe je zelf, maar het is altijd fijn als je een stok achter de deur hebt. We spreken samen een frequentie af dat ik op school kom om de voortgang erin te houden. Dat kan natuurlijk ook online. We kijken wat voor jou het best past.

>